Maandag, 27 maart 2017

Sterkere focus op maatoplossingen met Nunhems high-tech tomaten

Bayer opent TOV centers in Nederland en België
Nunhem.
Dit jaar introduceert Bayer twee Tomato On the Vine (TOV) Centers in Nederland en België. Op deze locaties presenteert Bayer zijn Nunhems trostomaatrassen.
De afgelopen drie jaar bezochten honderden vakmensen de Bayer demokas voor tomaten in ’s-Gravenzande. Hier kon men de nieuwste ontwikkelingen in het rassenportfolio van Nunhems bekijken en trends bespreken. Voor komend jaar introduceert Bayer een nieuwe aanpak: de TOV centers op twee nieuwe locaties: bij De Bakker Westland in Kwintsheul (Nederland) en Tomato Masters in Deinze (België). Hier zijn Nunhems trial 1-, trial 2-, introductie- en commerciële trostomaatrassen te bekijken.
Samenwerking
Bayer heeft met de families De Bakker en Vlaemynck twee fantastische bedrijven gevonden die naadloos aansluiten op zijn filosofie over het telen van trostomaten. En het voordeel is dat het bedrijf zijn rassen kan laten zien op echte trostomaatbedrijven, waar teelttechnisch een trostomatenregime gehanteerd wordt. Bovendien krijgen de bezoekers ook het teelttechnische verhaal van de tuinder zelf te horen.
Maatoplossingen met Nunhems high-tech tomaten
De Bayer demokas was de afgelopen jaren erg populair, maar het is tijd voor een volgende stap. Rens Knieriem, Crop Sales Manager Tomato High Tech: “We beseften dat als we echt aan de wensen van onze klanten tegemoet wilden komen, we op maat gesneden oplossingen moeten gaan bieden, die verder gaan dan zaden.” Daarom legt Bayer een sterkere focus op oplossingen die volledig zijn aangepast aan elke situatie en wensen van de teler en die veel meer omvatten dan rassen. “De nieuwe klantbenadering houdt in dat we niet meer ons volledige assortiment in één kas presenteren, maar dat we een zorgvuldige selectie maken van het relevante materiaal en ons concentreren op de mogelijkheden van dat materiaal", aldus Rens.

De faciliteit in ‘s-Gravenzande blijft de basis voor Bayer’s klantactiviteiten in het Westland en voor de veredeling van sla-op-water. De tomatenkas zelf zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van Nunhems high-tech tomaten onder kunstlicht, een snelgroeiend segment waarin Bayer investeert door het ontwikkelen van betere oplossingen.


Bayer: Science For A Better Life
Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten in de Life Science-sectoren van de gezondheidszorg en de landbouw. Bayer wil met zijn producten en diensten de mens tot nut zijn en bijdragen tot een hogere levenskwaliteit. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde via innovatie, groei en hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke ‘corporate citizen’. In het boekjaar 2016 telde Bayer ongeveer 115.200 medewerkers en bedroeg de omzet 46,8 miljard euro. De investeringen bedroegen 2,6 miljard euro en de R&D-uitgaven 4,7 miljard euro. Deze cijfers bevatten die van de hoogwaardige polymeren-business, die op 6 oktober 2015 als zelfstandige onderneming onder de naam Covestro op de beurs gebracht werd. Voor meer informatie, zie www.bayer.com.


Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die gebaseerd zijn op huidige veronderstellingen en ramingen door de directie van Bayer. Diverse gekende en ongekende risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot wezenlijke verschillen tussen de reële toekomstige resultaten, financiële situatie, ontwikkeling of prestaties van het bedrijf en de hierin vermelde ramingen. Deze factoren omvatten die welke besproken worden in de openbare verslagen van Bayer, die kunnen worden geraadpleegd op de Bayer website op
www.bayer.com. Het bedrijf wijst iedere aansprakelijkheid af om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken of om deze aan te passen aan de toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen
Landen

Landen

Zoeken

LINKSCONTACT
Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de specialisten van het High-Tech tomatenteam.

Veronique Savelkoul
Account Manager Tomaat
Mobiel: +32 (0)471 25 23 03
E-mail: veronique.savelkoul@bayer.com

Jan Hanemaaijer
Sales Specialist Tomaat
Mobiel: + 31 (0)6 286 08 990
E-mail: jan.hanemaaijer@bayer.com

Harm Ammerlaan
Account Manager Tomaat
Mobiel: + 31 (0)6 3495 9057
E-mail: harm.ammerlaan@bayer.com