Dinsdag, 03 oktober 2017

When it happens, it will happen with Nunhems

Werktuigendagen 2017 in the picture

Oudenaarde, België.
Tijdens het zonnige weekeinde van 23 en 24 september was Heurne (Oudenaarde) ‘the place to be’ voor iedereen die actief is in de land- en tuinbouwsector. Tijdens de Werktuigendagen presenteerde Bayer middels een stand en diverse demovelden de laatste innovaties in het assortiment groentezaden. Tevreden kijkt Bayer terug op een zeer geslaagde 33e editie.
“De weergoden waren ons goed gestemd” vertelt Ellen Verhelle, Sales Specialist Prei van Bayer. “Op onze stand hebben we veel bezoekers mogen ontvangen die interesse toonden in onze laatste innovaties. Hoewel van oorsprong de focus van het evenement ligt op de presentatie van diverse machines, is de tuinbouwsector de voorbije edities uitgegroeid tot een vaste waarde. Reden voor ons om middels diverse demovelden en met rooidemonstraties te laten zien waartoe onze Nunhems’ rassen in staat zijn”

Werktuigendagen is een tweejaarlijks internationaal evenement dat plaatsvindt op een terrein van maar liefst 120 hectare. Dit jaar namen 190 exposanten deel en verwelkomde het evenement bijna 70.000 bezoekers. Op het landbouwterrein zijn diverse machines te bewonderen en vinden demonstraties plaats. Het tuinbouwterrein omvat velden met diverse gewassen. Bayer presenteerde hier zijn laatste innovaties alsook de vertrouwde Nunhems rassen: de preirassen Nunton F1, Poulton F1, Linkton F1, de wortelrassen Romance F1 en Cadance F1 en het knolselderij ras Markiz F1.
Team Bayer tijdens de Werktuigendagen: Ellen Verhelle, Pieter Nefs, Ann Demeulenaere en Jochim Reybrouck.
Nieuwste Nunhems productinnovaties

Nunton F1: Preiras op maat gemaakt voor de hele keten!
Op een separaat aangelegd demoveld met het jongste preiras Nunton F1 , vonden rooidemo’s plaats onder veel belangstelling van de bezoekers.


Ellen: “Veel telers in België kiezen voor Nunton F1 omdat de Belgische veiling REO – Roeselare en Omstreken – vraagt om al vanaf 1 september te starten met een donker, wat trager groeiend herfstras. Hier speelt de Nunton F1 perfect op in. Met de wat langere schacht en het opgerichte type lijkt dit ras ook in een vroeg stadium al makkelijk te oogsten”.


Princino F1 (NUN 01347): ideaal voor de vroege verse markt.
Nieuw in het assortiment knolselderij is het ras Princino F1. Het ras is speciaal ontwikkeld voor de vroege verse markt en leverbaar als oranje Prestinun pil ten behoeve van verbeterde zaaibaarheid en snellere kieming. De plantjes kunnen al vanaf begin april – onder doek- worden geplant. De opbrengst van deze nieuwkomer is hoog, met knollen die zich kenmerken door een mooie ronde vorm.


Romance F1 en Cadance F1: de combinatie van resistentie en aantrekkelijkheid!
Deze twee wortelrassen zijn veredeld voor het verse markt segment. De Romance F1 is een zoet en knapperig peenras met een zeer uniforme en gelijkmatige groei in lengte en diameter. Dit maakt Romance F1 bijzonder geschikt voor verpakken. Cadance F1 presteert van het begin tot het einde. Cadance F1 heeft al drie opeenvolgende seizoenen op meerdere locaties een goede opkomst en goede resultaten in de lange bewaring. De wortel is sterk tegen breuk en de wortelmaat is net zoals Romance bijzonder geschikt voor verpakken.


Mocht u naar aanleiding van bovenstaande interesse hebben in een van onze producten, dan kunt u contact opnemen met onze sales specialisten.

Over Bayer: Science For A Better Life
Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten in de Life Science-sectoren van de gezondheidszorg en de landbouw. Bayer wil met zijn producten en diensten de mens tot nut zijn en bijdragen tot een hogere levenskwaliteit. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde via innovatie, groei en hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke ‘corporate citizen’. In het boekjaar 2016 telde Bayer ongeveer 115.200 medewerkers en bedroeg de omzet 46,8 miljard euro. De investeringen bedroegen 2,6 miljard euro en de R&D-uitgaven 4,7 miljard euro. Deze cijfers bevatten die van de hoogwaardige polymeren-business, die op 6 oktober 2015 als zelfstandige onderneming onder de naam Covestro op de beurs gebracht werd. Voor meer informatie, zie www.bayer.com.

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht kan toekomstgerichte uitspraken bevatten op basis van de huidige aannames en prognoses van het management van de Bayer Groep of een dochteronderneming. Als gevolg van bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen er wezenlijke verschillen ontstaan tussen de feitelijke toekomstige resultaten, financiële situatie, ontwikkeling of prestaties van het bedrijf en de hier gegeven schattingen. Factoren zijn onder meer die welke zijn besproken in de openbare verslagen van Bayer die beschikbaar zijn op de Bayer website op www.bayer.com. Het bedrijf aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid om deze toekomstgerichte uitspraken aan te passen of ze in overeenstemming te brengen met toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.

Landen

Landen

Zoeken

Contact België


Prei
Ellen Verhelle
Mobiel+32 476 56 94 97
» E-Mail

Jochim Reybrouck
Mobiel+31 477 98 15 52
» E-Mail

Wortel en knolselderij
Ann Demeulenaere
Mobiel +32 475 84 65 39
» E-Mail


Contact Nederland

Prei
Pieter Nefs
Mobiel+31 6 51 54 56 24
» E-Mail

Mark van Lier
Mobiel+31 6 34 95 98 51
» E-Mail

Wortel
Roland Koets
Mobiel+31 6 51 34 40 68
» E-Mail

Knolselderij
Ann Demeulenaere
Mobiel+32 475 84 65 39
» E-Mail