Dinsdag, 07 november 2017

Sales Team North West Europe: samen aan de slag!

Samen werken aan het nog beter bedienen van onze klanten: dat is het doel van ons nieuwe Sales Team North West Europe. Het team, dat bestaat uit 27 Sales Specialisten, Product Specialisten en Produce Chain Specialisten uit diverse Europese landen, komt regelmatig samen om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en vooral ook nieuwe ideeën uit te werken. Daarmee zetten we belangrijke stappen vooruit en helpen we vooral ook onze telers verder!
Het Sales Team North West Europe wordt geleid door Veronique Savelkoul. Zij werkt sinds april als Country Sales Manager North West Europe, een nieuwe functie binnen Bayer. Savelkoul is degene die met een helikopter-view over de gewasteams heen kijkt, de specialisten coacht en onderlinge samenwerking bevordert. Daarbij komen haar ervaringen uit eerdere functies goed van pas.

Savelkoul begon in 2003 bij Bayer als Sales Specialist: de eerste 10 jaar zat ze in de prei en daarna 4 jaar in het gewasteam voor tomaat. Ze weet daardoor als geen ander wat er speelt. Savelkoul vertelt: “In onze gewasteams werken echte specialisten. Dat is goed, want dat zijn onze telers doorgaans ook! Tegelijk vinden we het belangrijk om over grenzen heen te kijken. Onze Sales Specialisten kunnen tenslotte enorm veel van elkaar leren. Door één à twee keer per jaar samen te komen, willen we de samenwerking versterken. Door bij elkaar inspiratie op te doen, hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.”

Naast de meetings met het hele team, wordt er ook het hele jaar door in kleinere projectgroepjes gewasoverschrijdend samengewerkt. Daarbij staat de klant centraal, zo vertelt Savelkoul: “Customer focus is voor ons absoluut nummer 1. Niet alleen bij het ontwikkelen van rassen, maar juist ook bij alles wat erbij komt kijken. We geven advies en proberen onze klanten bagage mee te geven op weg naar hun afzetmarkten. Daarom kijken we wat de noden van onze klanten in het algemeen zijn. Denk bijvoorbeeld aan plantenkwekers. Daar komen we vaak met wel 10 verschillende gewasspecialisten. Met een gezamenlijke aanpak komen we verder.”
Veronique Savelkoul, Country Sales Manager North West Europe.
Ook de Produce Chain Specialisten maken deel uit van het Sales Team North West Europe. Hun focus ligt op de retail. Veronique Savelkoul: “Zij kijken wat er speelt in de markt en ontwikkelen concepten die aansluiten op de behoeften. Ons merk Minigustos® voor snackgroenten is een mooi voorbeeld. Want of het nou gaat om snackkomkommertjes, tomaatjes of worteltjes: het concept van snackgroenten blijft hetzelfde. Dat hadden alle gewasteams apart van elkaar kunnen ontwikkelen, maar doordat we het nu samen gedaan hebben, ging het veel efficiënter. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten het juiste product telen voor de toekomst.


Een andere belangrijke trend is dat mensen tegenwoordig hun groenten anders kopen. Eerst gingen ze naar de supermarkt of een groentenzaak, maar nu gebeurt dat steeds vaker online. De retailmarkt verruimt en doordat wij dergelijke trends al vroeg signaleren, brengen we de juiste informatie bij onze klanten en hun afzetmarkt. Zo helpen we onze telers echt vooruit in de veranderende markt.”

Over Bayer: Science For A Better Life

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten in de Life Science-sectoren van de gezondheidszorg en de landbouw. Bayer werkt met zijn producten en diensten voor het welzijn van de mens en draagt bij aan een hogere kwaliteit van leven. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde door innovatie, groei en een hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke ‘corporate citizen’. In het boekjaar 2016 had Bayer ca. 115.200 medewerkers en een omzet van 46,8 miljard euro. De investeringen bedroegen 2,6 miljard euro en de R&D-uitgaven 4,7 miljard euro. Deze cijfers bevatten die van de hoogwaardige polymeren-business, die op 6 oktober 2015 als zelfstandige onderneming onder de naam Covestro naar de beurs gebracht werd. Voor meer informatie, zie www.bayer.nl.

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht kan toekomstgerichte uitspraken bevatten op basis van de huidige aannames en prognoses van het management van de Bayer Groep of een dochteronderneming. Als gevolg van bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen er wezenlijke verschillen ontstaan tussen de feitelijke toekomstige resultaten, financiële situatie, ontwikkeling of prestaties van het bedrijf en de hier gegeven schattingen. Factoren zijn onder meer die welke zijn besproken in de openbare verslagen van Bayer die beschikbaar zijn op de Bayer website op www.bayer.com. Het bedrijf aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid om deze toekomstgerichte uitspraken aan te passen of ze in overeenstemming te brengen met toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.

Landen

Landen

Zoeken

Language versions

This news is available in
- English
- German
- Dutch